Kesäkausi on nyt virallisesti avattu. Molemmat joukkueet, sekä punaiset että siniset, ovat avanneet turnauskautensa ja ulkotreeneihinkin on jo siirrytty. Lempeäksi kevään avauspotkut on tehnyt aurinkoinen ja varsin kesäinen sää. Muistelen, että joinain keväinä olemme saaneet hytistä huhtikuussa kentänlaidalla toppatakeissa pipot korvilla. Tämän viikonlopun turnauksessa aurinko helotti ja lämmitti kauniisti. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Poikien turnaukset ovat lähteneet käyntiin mielenkiintoisissa merkeissä. Helsinki Open –turnauksessa punainen joukkueemme kohtasi heti kärkeen PK-35:n ja pelasi tasan 1-1. Loppualkulohko kuluikin molempien osalta hyvää maalieroa metsästäessä. Tässä kilpailussa PK-35 oli parempi 19-1 vastaan 18-1. Tuskin oli kummankaan joukkueen (ja muiden samassa lohkossa olijoiden) etujen mukaista kohdata heti alkulohkon ensimmäisessä matsissa.

 

Siniset pelasivat hyvän turnauksen Jakomäessä - tuloksena kolmas sija. Taas vastaan tuli PK-35, mutta kakkosjoukkueesta ei ole haastajaksi PK:n hyvälle ryhmälle. Tulos 0-6 puhuu puolestaan. Pronssiottelussa siniset pelasivat ehkä yhden parhaista peleistään ja voittivat ehkä jo hieman väsähtäneen oloisen HJK/Kannelmäen. Meidän sinisille hyvä turnaus, mutta PK-35:n tasoiselle joukkueelle ehkä liian kevyet vastustajat. Mutta PK taisikin olla mukana vain paikkaamassa peruutusta (?).

  

Luulen, että nyt pelatut turnaukset, Helsinki Open ja PuiU -turnaus, näyttivät melko tavalla turnauskesän suunnan. Todennäköisesti joukkueiden nimeäminen turnauksiin vaikeutuu jos halutaan, että turnauksissa tulee pojille tasaisia ja haastavia matseja. Tasoerot eri joukkueiden välillä alkavat olla niin suuria, että hyvät joukkueet eivät enää saa tasaisia otteluita alkusarjoissa ja heikommat joutuvat kärsimään rökäletappioita. Olisi kaikkien etu, jos ottelut saataisiin tasaisiksi koko turnauksien ajan. Nyt valmentajat joutuvat pohtimaan millaisia joukkueita turnauksiin osallistuu ja lähdetäänkö itse turnaukseen punaisella vai sinisellä joukkueella – vai laitetaanko sittenkin sekamiehitys.

 

Turnauksien järjestäjille tiedoksi! Meidän valmentajille voi aina soittaa ja kysyä millaisella joukkueella/joukkueilla Atlantis 97 on tulossa turnaukseen, jos se helpottaa lohkojen suunnittelua.