Tulipa täytettyä kansalaisvelvollisuus ja lähdettiin katsomaan naisten EM-kisoja kun kerran seura ja Palloliitto (?) tarjosivat hyvän tilaisuuden. Seuralla oli ilmaislippuja, joita se jakoi joukkueille ja olimme pojan kanssa katsomassa Suomi-Ukraina peliä.

Lehdissäkin on hehkutettu naisten pelejä ja vertailtu tunnelmaa ja meininkiä sekä katsomoissa että kentällä. Täytyy sanoa, että varsin hyvää ja taitavaa peliä ja hyvä meininki katsomossa. Itsekin eli täysillä mukana pelin tapahtumissa. Kyllä 15,000 katsojaa stadikalla ja ammatikseen futista pelaavat pelaajat aina voittavat tunnelmassa vanhempien, tyttöystävien ja satunnaisten futisaktivistien edessä rapasarjatasolla pelattavat miesten pelit. Sitä paitsi, huomasin itsekin jossain vaiheessa, että ei sitä edes miettinyt että kyseessä olisi ollut Naisfutis – vastakkain olivat Suomi ja Ukraina ja sukupuoli oli siinä täysin irrelevantti asia. Hyvä peli! toivottavasti naiset pääsee vielä eteenpäin puolivälieristäkin.

Ja lopuksi taas viikon valitus! Kuinkahan kauan kestää, ennen kuin Palloliitto osaisi järjestää kuntoon ja koordinoida otteluiden aikana juoma ja ruokapalvelut. Joka kerta sama juttu - Ennen matsia vielä toimii jotenkuten, mutta koitapa hakea ylihinnoiteltu kahvi tai limu 15 min erätauolla – Forget it! Hitaat, vapaaehtoisvoimin (?) työskentelevät, ei-ammattilaiset tiskin takana ja tuhannet ihmiset jonossa on kestämätön yhdistelmä. SPL voisi ottaa kiltisti yhteyttä johonkin alan firmaan, joka osaa järjestää 30,000 ihmiselle tarjoilut erätauolla. Ehkä VIP-tiloissa valkkari/olut kaadetaan lasiin vauhdilla, mutta suuri yleisö kärsii. Se mitä myyntitoiminnan järjestäminen maksaa, voitaisiin saada takaisin kun asiakkaiksi tulee nekin ihmiset, jotka eivät jaksa jonottaa 35 minuuttia. Kieltääköhän FIFA muuten katsomomyynnin EM-kisoissa ja maaotteluissa?