Oma turnauksemme lähestyy. Vaikka joukkueellamme on kokemusta turnauksen järjestämisestä, niin en pysty olemaan huolehtimatta asiasta. Turnausjärjestelythän on jo aloitettu itse asiassa viime vuoden syksyllä, kun on yhdessä päätetty vanhempainkokouksessa turnauksen järjestämisestä, minkä jälkeen liikuntavirastolta on haettu kenttälupaa ja turnaus on ilmoitettu piirille. Sitten seurasikin kuukausien hiljainen aika, jolloin turnaukselle ei uhrattu aikaa tai ajatuksia.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vapun kynnyksellä jojon, joka luonnollisesti toimii turnausvastaavana ja koordinaatorina, vastuulla oli herättää joukkueen sisällä keskustelua turnauksesta, suunnitella jo tehtäväjakoa, kerätä jakelulistat netistä eri joukkueiden sivuilta, laatia kutsut ja lähettää ne, kerätä ilmoittautumiset, laatia säännöt. Säännöt onneksi näyttävät useimmissa turnauksissa olevan samat (”copy-paste”). Ylistetty olkoon se, joka ne aikoinaan on laatinut kaikkien käyttöön.

 

Keväällä päätimme muuttaa suunnitelmiamme ja pitää turnauksen yksipäiväisenä. Yksipäiväisen turnauksen järjestämisessä on etunsa. Koska elokuussa saattaa turnauksia olla takana jo useita ja vanhemmat kulkeat vielä usein mukana turnausreissuilla, yksipäiväinen turnaus säästää sekä poikia että vanhempia. Kahden päivän turnaus kuluttaisi koko viikonlopun. Pelillisesti ja urheilullisesti 4-5 peliä päivässä kuitenkin riittävät tämän ikäisille lapsille.

 

Lomat on pidetty ja futiksen syyskausi piirisarjoineen polkaistu käyntiin. Nyt alkaa myös turnausjärjestelyjen loppukiri. Turnauksen vastuut on jaettu ja on aika tarkastaa check list ja puhaltaa järjestelyt toden teolla käyntiin.