Sain nähtäville joukkueemme tuloslaskelman taloudenhoitajalta. Joukkueenjohtajana osaa arvostaa sitä, että apuna on henkilö, joka hoitaa hyvin ja tarkasti joukkueen talouteen liittyvät asiat. Kirjanpitotasolle ei edes tarvitse mennä, kun jo laskelman selityksistäkin näkee mistä rahaa on tullut ja mihin sitä on mennyt. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Hyvään joukkueenjohtamiseen kuuluu vanhempien ja joukkueen johdon välisen keskustelun lisäksi myös luotettava ja avoin taloudenpito. Tämän takia joukkueen taloudellinen tilanne tulisi mielestäni kertoa avoimesti vanhemmille pari kertaa vuodessa. Tarkka ja yksityiskohtainen kirjanpito takaa sen, että vanhempien luottamus taloudenpitoon säilyy. Yksittäisellä joukkueellahan ei kuitenkaan ole samanlaista kirjanpitovelvollisuutta kuin emoseuralla.

 

Koska juuri kukaan ei valvo joukkueiden taloutta niin se on vanhempien tehtävä. Taloudellisten lukujen läpikäyti pitää olla osa vuosipalaverin ohjelmaa. Kysymys kaikille futisvanhemmille: koska sinä olet viimeksi varmistanut mistä maksat ja mihin kuukausimaksut menevät?