Kuukausi meni ilman kommentteja. Toisaalta joukkue onkin ollut hieman säästöliekillä. Talvikauden treenit ja hallisarjojen pelit ovat kuitenkin jo alkaneet, joten periaatteessa toiminta on käynnissä. Ensi vuotta ja kesää jo suunnitellaan kuumeisesti, ensimmäisiin turnauksiinkin ollaan jo ilmoittauduttu.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Olemme jo aikaisemmin valmentajien kanssa miettineet tietynlaisten kehityskeskustelujen läpikäymistä poikien kanssa. Nyt valmentajat ovat jo ottaneet kehityskeskustelut avukseen. Kehityskeskustelut pidetään valmentajan, pojan ja mielellään pojan vanhemman kanssa. Etukäteen toivotaan, että poika ja vanhemmat olisivat valmistautuneet lukemalla läpi lomakkeen, jonka perusteella keskustelu käydään. Melko samanlainen työkalu kuin mitä aikuiset ihmiset käyvät läpi monilla työpaikoilla.

 

Aika helpolla kuitenkin pojat vielä päästetään. Eikä tarkoituksena lienekään kenenkään masentaminen murskaavalla tuomiolla vaan ennen kaikkea kannustavan palautteen antaminen ja näkemyksen antaminen mihin osa-alueisiin pelimiehenalun tulisi kiinnittää huomiota, jos haluaa kehittyä harrastuksensa parissa. Jo lähtökohtana on se, että vertailua ei tehdä kuin joukkueen sisällä ja pyritään kannustamaan nostamaan omaa tasoaan – ei niinkään suhteessa toisiin vaan omaan itseensä.

 

Jojona olen ollut kuunteluoppilaana muutamissa keskusteluissa. Uskon, että tämä on hyvä työkalu, mutta paljon riippuu siitä miten vanhemmat ja poika kuuntelevat ja ovat valmiita ottamaan kehitysehdotuksia vastaan. Toisaalta tilanne on uusi niin pojille kuin valmentajallekin, joten arvailujen varaan jää kuinka paljon 10-vuotiaat pojat saivat irti keskustelusta.