Molemmat poikamme ovat hankkineet sivulajin futikselle. Pojat aloittivat lasten Wushu-Kungfun tänä syksynä. Itämaiset lajit ovat käsittääkseni ihan hyvää vastapainoa jalkapallolle. Jussi Jääskeläinenkin on joskus ilmoittanut, että Boltonissa treenattiin tai chi:ta.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tarkoituksena ei ole kuitenkaan tehdä pojista futiskenttien pahoja poikia, joista ei läpi mennä, vaan varsinkin lasten alkeisharjoituksissa on kaiketi enemmänkin painotuksena lihaskunnon, koordinaation, tasapainon ja notkeuden parantaminen. Fyysistä kamppailua ei lajiin edes kuulu, vaan laji on kilpailutasollakin yksilölaji, jota arvioidaan tuomarien pisteillä.

 

Kysyessäni pojilta mitä teille tullaan opettamaan, niin pojat olivat vain sanoneet, "että sellaista kaikkea – kai ensin kärrynpyöriä kahdellä kädellä, sitten yhdellä ja lopuksi ilman käsiä". Hyvä jos pojat tykkäävät ja jaksavat käydä treeneissä. Ei se notkeus ja koordinaatio pahaa tee futarillekaan.

Poikien treenareittein Antin ja Niilan pyörimistä voi käydä katsomassa vaikka YouTubesta: http://www.youtube.com/watch?v=MiwwSixZ7XA. Noihin suorituksiin on vielä matkaa.